Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

Nieuws

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuws >>

 

Nieuwsbrief
Maart 2016
 
 

 
Maart: het voorjaar komt eraan
   
Laat het voorjaar maar komen, want wij hebben genoeg van de winter. Het was niet echt de winter waar we op gehoopt hadden: weinig sneeuw, veel modder. Ondanks dat het weer niet altijd mee zat hebben we wel veel lekkere ritten kunnen maken. Voor de komende dagen voorspellen ze nog sneeuw in de Ardennen, dus wie weet, misschien zitten er toch nog een paar sneeuwgalopjes in.
 
De afgelopen weken hebben we ons vermaakt met klussen in huis: eigen huis verder verbouwen, gastenkamers opknappen, etc. We staan te trappelen om weer buiten aan de slag te kunnen. We hebben veel plannen voor het komende jaar.
 

 
 

 
 
 
 
 
Bezoek van de tandarts

Vorige maand hebben alle paarden een bezoek gehad van paardengebitsverzorger Jan Groeneveld. Gelukkig waren er geen ernstige problemen en staan de paarden er nu allemaal weer bij met prachtige gebitjes.
 
Onderschat het belang van een goed paardengebit niet! 
 
Jan Groeneveld kun je bereiken op 0031-6-50425329.
 
 
 
Ouwe kanjers: Ranger
 
Toen we op de Rock River Ranch in Durbuy gingen werken, maakten we daar kennis met gidspaard Ranger. Margreet was direct verliefd en Ranger is altijd één van haar meest geliefde paarden gebleven. Ranger is met ons meegegaan, toen we de Western Trail Ranch begonnen.

Ranger was een niet al te moedige draver, die ondanks dat alles eng was, toch een fantastisch gidspaard was en later ook kuddeleider. Soms hadden we wel problemen met zijn angsten: als we de paarden naar binnen wilden halen en hij besloot, dat het niet veilig was, dan kwam er geen paard naar binnen.
 
Na een aantal jaren werd Ranger helaas te oud om nog bij ons te kunnen werken. We hebben hem verkocht aan één van onze gasten, die hem nog jaren recreatief heeft gereden. Uiteindelijk is Ranger bij haar overleden.

 
 
 
 
 
 
 
 
Trektocht weekend 29 april - 1 mei 2016

We zijn van plan om in het weekend van 29 april - 1 mei weer een trektocht te gaan maken. Net als andere jaren rijden we naar een restaurant hier ca. 35 km vandaan waar we overnachten op een zeer eenvoudige slaapzaal. Verwacht geen luxe!! Zaterdagavond eten we in dit restaurant. Dit is voor eigen rekening. 
 
De trektocht is zwaar, zowel voor de ruiters als voor de paarden. Beide dagen zit je zeker 6 uur in het zadel. Als je mee wilt is het dus echt van belang, dat je dit probleemloos vol kunt houden. Het maximumgewicht is 85 kg. De trektocht kost 285 euro per persoon.
 
Wil je mee, stuur ons dan een berichtje.
 
 
 
 
 
Nieuwe ranchbewoner: Lotje

Een paar weken geleden kwam er weer een zielig katje bij ons het erf op lopen: ze was uitgemergeld, had maar één oog en maakte ons duidelijk, dat ze heel veel honger had. Koen liep natuurlijk meteen richting de slagroombus om haar iets lekkers te geven. En, geen beter middel om een kat tam te krijgen, dan slagroom. 
 
Inmiddels zijn we een paar weken verder, is ze beetje dikker en ligt ze iedere avond bij Koen op schoot.
 
We hebben er dus weer een kat bij. Wil er iemand nog een kat hebben?
 
 
 
 
Wil je nog gebruik maken van onze winterkorting, dan kan dat voor weekenden tot en met maart. Een weekend kost dan 230 euro. Als je nog in de sneeuw wilt rijden, houd dan de komende week de weersberichten in de gaten, want er wordt weer sneeuw voorspeld. 
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.

 

Laatst vernieuwd: Mar 03 2016 om 9:59 PM

Terug