Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuws >>

 

Nieuwsbrief
Oktober 2015
 
 

 
Oktober
  
De herfst is misschien wel de mooiste periode van het jaar hier in de Ardennen. De bomen zijn goudkleurig en met de zon erop is het echt schitterend om te zien. De paarden hebben het na de drukke zomer nu een stuk rustiger. Ze staan nog zoveel mogelijk in de wei om het laatste gras op te eten.
 
 
 
 
Tussen de gasten door vermaken wij ons met de voorbereidingen voor de winter: het brandhout moet gezaagd, gekloofd en opgestapeld worden en de tractor moet aangepast worden om het werk in de winter makkelijker te maken voor ons. Tot grote vreugde van alle dieren op het erf ligt er weer een dikke laag stro in de stallen. We hebben nu nog een laatste grote verbouwingsklus aan de stallen op de planning staan en dan kan de winter beginnen.
 
Maar, eerst genieten we nog even van de herfst.
 
 
 
 
 

 
 
Winterarrangementen
 
 
 
 
 
Eind november stopt het seizoen voor ons. Daarna gaan de hoefijzers er bij de paarden onderuit en mogen ze genieten van een paar weken vakantie. 
 
Deze winter bieden we weer onze winterarrangementen aan. In de weekenden zijn we geopend voor kleine groepen. Een winterweekend kost 230 euro per persoon.
 
Beide dagen rijden we ritten van 3-4 uur. Afhankelijk van het weer stoppen we voor een korte picknick in het bos of rijden we een lange rit zonder pauze en eten we bij terugkomst op de ranch.
 
Als je echt een keer in de sneeuw wilt rijden, geef ons dan vooraf al een aantal weekenden door waarop je kunt komen. Als er dan sneeuw ligt, geven we je een seintje.
 
 
 
 
 
Hoe het allemaal begon .....
de avonturen van twee Hollanders in de Ardennen (deel 6)
  
Onze lokatie in Vielsalm was een tussenoplossing totdat we een geschiktere plek gevonden hadden. We hebben op het punt gestaan iets te kopen in de buurt van La Roche, maar met de verkoper werden we het helaas niet eens over de verkooppijs. Dat we tegen de ranch in Commanster aanliepen was een groot toeval.
 
Koen was op aandringen van onze dierenarts lid geworden van de judoclub in Vielsalm. Hij sloot zich aan bij een groep leeftijdsgenoten, die vroeger fanatieke judoka's waren geweest en dachten dat ze nog net zo soepel waren als vroeger. Na de eerste training kwam hij kreupel terug. Hij vertelde dat hij een liesblessure had opgelopen en voorlopig niet zou kunnen paardrijden. Gelukkig had hij ook nog goed nieuws: hij had gehoord dat er een western ranch te koop stond in Commanster.
 
De volgende dag zijn we direct naar de makelaar gegaan en zijn we gaan kijken in Commanster. Het huis bleek een voormalige boerderij die omgebouwd was tot western ranch. Er was een café, ingericht als saloon en buiten waren er stallen. Gastenkamers waren er niet, maar in de leegstaande schuur was plaats genoeg om die te bouwen. Eindelijk hadden we een geschikte plek gevonden!
 
Met de eigenaresse waren we het snel eens, maar voordat we deze ranch konden kopen, hebben we nog een jaar moeten wachten om alle vergunningen in orde te krijgen. 
 
 
 
 
 
Paard van de maand: Pepper
  
Pepper, het kleinste dier ter wereld (op Borretje na). Maar wel het leukste. Deze kleine Criollo hebben we 5 jaar geleden gekocht. In eerste instantie onder protest van Koen, want hij vond Pepper al te oud en te klein. En zomereczeem is ook geen voordeel.
 
Helaas voor Koen was Margreet na één blik op Pepper verliefd en bleek hij ook nog een heel leuk paard om te rijden. Dus, Pepper werd gekocht en we hebben er nog geen dag spijt van gehad.
 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Wil je binnenkort nog bij ons komen rijden, dan kan dat. We rijden in ieder geval nog alle weekenden (en evt. midweken) in november. In december zijn we in principe gesloten, maar mocht er een dik pak sneeuw vallen, dan leggen we zeker weer de zadels op de paarden.
 
Koen & Margreet


Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.

Laatst vernieuwd: Nov 03 2015 om 9:29 PM

Terug