Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

Nieuws

Teambuilding met paarden

Nieuws >>
We lopen al een tijdje met het idee rond teambuilding workshops te organiseren, waarbij wij gebruik maken van onze paarden. In de afgelopen jaren hebben we met veel interesse gekeken naar hoe mensen en paarden op elkaar reageren en naar wat je daarvan over je eigen gedrag kunt leren. We hebben hier nu concreet vorm aan gegeven.
 
Tijdens de workshops worden door middel van eenvoudige oefeningen met paarden op een luchtige en ludieke manier metaforen gecreëerd voor situaties, waarmee de deelnemers in het dagelijkse leven te maken krijgen.
 
Paarden zijn groot en krachtig en voor veel mensen intimiderend. Het uitvoeren van een opdracht, waarbij paarden betrokken zijn, geeft mensen de kans om angsten te overwinnen en zelfvertrouwen te vergroten. Net als mensen zijn paarden sociale dieren met een bepaalde rol in de groep. Ze hebben ieder hun eigen persoonlijkheid, attitude en humeur. Een benadering die bij het ene paard werkt, hoeft bij een ander paard niet te werken. Daarnaast zijn paarden uitermate gevoelig voor non-verbale communicatie en reageren op het betreffende moment op wat de mens doet: ze houden ons een spiegel voor. Paarden liegen niet en leven in het hier en nu. What you see, is what you get.
 
Op onze nieuwe site www.teambuilding-met-paarden.be vind je meer informatie.
 

Laatst vernieuwd: May 26 2011 om 8:21 PM

Terug