Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

De ranch

western trail ranch vielsalm paardrijden ArdennenDe Western Trail Ranch organiseert paardrijvakanties in de Belgische Ardennen. We bieden bijna het hele jaar door weekend- en midweekarrangementen voor ervaren ruiters. De ranch is gevestigd in een voormalige boerderij in het dorpje Commanster, gemeente Vielsalm. Dit typisch Ardeense dorpje met krap 100 inwoners ligt verscholen tussen eindeloze bossen en uitgestrekte weilanden. Hoewel het op slechts een uurtje rijden van Maastricht ligt, bevind je je er in een totaal andere wereld.

 

Paardrijden Ardennen Western Trail RanchKoen en Margreet, de Nederlandse eigenaren van de Western Trail Ranch, exploiteren deze ranch al jaren met veel enthousiasme en liefde voor de paarden. Er worden volledig verzorgde arrangementen aangeboden, waarbij je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de watten wordt gelegd. Door de kleinschaligheid, de ongedwongen sfeer en het familiale karakter voel je je er direct thuis. 

 

Tijdens het verblijf op de ranch logeer je in gezellige tweepersoonskamers met eigen badkamer. Er is een saloon met houtkachel waar 's avonds een stevige maaltijd wordt geserveerd. Bij mooi weer wordt er buiten op de veranda gegeten en ontbreekt ook het kampvuur niet.  

 

Western Trail Ranch Commanster VielsalmDe omgeving van Commanster leent zich bij uitstek voor paardrijden in de ongerepte natuur. Commanster grenst direct aan het Grand Bois, een groot vrij toegankelijk bosgebied. Bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en uitgestrekte heuvellandschappen wisselen elkaar af. Rotsachtige ondergronden, beekjes, steile afdalingen, klimpartijen en pittige galopjes garanderen avontuurlijke, maar ook intensieve trails voor zowel paard als ruiter.