Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

Ruitervakanties

paardrijvakantie ArdennenDe Western Trail Ranch is gespecialiseerd in het organiseren van buitenritten voor ervaren ruiters. Er wordt gereden in western stijl, een rijstijl die is gebaseerd op rust en eenvoud en die ook door de niet-western ruiter als veilig en comfortabel zal worden ervaren. Het is niet noodzakelijk dat je ervaring hebt met western rijden om bij ons te kunnen rijden. Voor vertrek worden de basis technieken van het western rijden uitgelegd. Alle ritten worden door Koen of Margreet zelf begeleid.

 

paardrijvakantie westernDe trails duren ongeveer 5 uur per dag met halverwege een picknick in het bos. Eén van onze favoriete tochten voert je via de weilanden naar de bossen die aan Commanster grenzen. Hier kom je na het oversteken van enkele kleine beekjes bij het beruchte modderpad voor de eerste galop. Via een steile klim door de oude steengroeve van Vielsalm kom je vervolgens bij een uitzichtspunt met schitterend uitzicht over Vielsalm en de omliggende dorpen. Na een picknick in het bos gaat de tocht verder via enkele kleine dorpjes en over beboste hellingen tot we weer terug zijn in Commanster.

 

western rijden ardennenOf de route door het Grand Bois: de hoogtevrees wordt hier flink getest op enkele steile afdalingen die we hier tegenkomen. En dan zijn er nog de andere routes die ons voeren langs kleine kapelletjes midden in het bos, een eeuwenoud moerasgebied waar verschillende legendes over zijn en het goudzoekersriviertje. Bij alle tochten wisselen stap, draf en galop elkaar af. De galopjes zijn de ene keer kort en pittig, de andere keer lang en in een rustiger tempo.

 

De door ons georganiseerde buitenritten zijn uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters met een goede conditie en recente ervaring met het maken van buitenritten. Ruiters dienen alle gangen probleemloos te beheersen. Er wordt gereden met groepen van maximaal 6 personen. De minimumleeftijd is 16 jaar, het maximum gewicht 85 kg.

Om alvast in de stemming te komen, kun je deze filmpjes op YouTube zien:

Bergje af met Margreet

Galopje met Margreet

Galopje met Koen

Weekendje Western Trail Ranch

Speeltuin van Margreet

Kriskras door de bossen met Koen