Paardrijvakanties in de Belgische Ardennen

Gastenboek

Op deze pagina vind je enkele reacties van onze gasten. Wil je ook een berichtje in het gastenboek plaatsen, mail ons dan.

 

Beste ...., leuke ..... mwah dekt de lading niet .... lieve, ja zeker weten, passievolle já, enthousiaste já, authentieke já .... wie? Margreet en Koen!! Vijf dagen die ik mijzelf eindelijk gegund had en dan zo'n gevoel van welkom, warmte, ontspanning, lol (véél) en spierpijn. Jullie brengen inspiratie op gang met hoe jullie je toko op poten hebben gezet, de filosofie erachter en hoe jullie omgaan met dier èn mens! Een favoriet paardje heb ik (nog) niet; River, Pica, Henkie en Giulia. Ieder had zijn/haar eigen karakter en ik waardeer ze allemaal. Dank jullie wel, het was GE-WEL-DIG! Tot de volgende keer!!!!

***

We kijken nu, op zondagavond, terug op een heerlijk weekend. Ik heb genoten van twee dagen heerlijk buitenrijden op fantastische paarden. Stukken van de route zijn 'bekend', maar het verveelt geen moment. Daarnaast speelt mee, dat de instructie en begeleiding hier zo geweldig is, dat het vanaf de eerste stappen op het paard alleen maar genieten is! Ik ben blij dat ik me nu ook een beetje tot de vaste bezoekers mag rekenen, want ik ben hier nog niet uitgekeken. Het was een weekend van onstressen en onthaasten en dat maakt het allemaal compleet en zeer gezellig. Kortom, het was een fantastisch weekend.

***

Ook al ligt er modder en vliegen de keien je om de oren en regent het te vaak en is de winter eindeloos en koud en ook al eten de paarden maar door en doen ze niet wat je wilt en ook al zijn de gasten lastig en gaan alle touwtjes en leertje de hele tijd stuk ..... rijd je op een middag in het zonnetje op Pepper door een oneindig stil bos, dan weet je het opeens zeker: de enige echte 'blue zone' ligt bij Commanster. De plek waar alles op een onverwacht moment helemaal klopt. En jullie maken het mogelijk. Dank jullie wel!

***

Door de schuld van Sarah moesten wij mee naar de Ardennen gaan paardrijden! Ondanks de verontrustende (lees: angstaanjagende) uitleg van Koen is de rit des te beter en totaal ontspannend meegevallen! We zagen het zl zitten om een paar van jullie paardjes bij ons in de koffer te steken van de auto. De paarden staan echt centraal bij jullie en dat vinden wij heel belangrijk. Verder vonden we het eten superlekker!! Wat kunnen we nog meer zeggen dan .... hopelijk tot nog eens!

*** 

Het was geweldig! Ontzettend genoten van het rijden, de prachtige natuur, lieve beestjes en de gezelligheid met jullie allemaal.

***

Super bedankt voor deze heerlijke dagen. Wat zitten jullie hier op een heerlijke en mooie plek. En natuurlijk waren de paardjes superlief, ze hebben hier een geweldig leven!! Ik kom zeker een keer terug.

***

Alweer het zesde jaar voor ons en nog problemen met de route. Blijkt dat we echt hardleerse, eigenwijze Zaankanters zijn!! Maar wel weer gelachen onderweg.

Twee maandjes eerder dan normaal, maar wat een superweer!

Na een gezellig avondje kleppen en een kort nachtje, vol goede moed op de paarden en een superrit gehad. 's Avonds mee naar het Grand Feu, het spectakel van het dorp, dus 'uitgedoft' op pad. Een aardige tippel door het bos, gearriveerd bij kampvuur, alleen jenever aanwezig, dus weer gauw huiswaarts. Lekker gecanasta'd, onze frustraties van het afgelopen jaar eruit en weer tot half drie gered.

Zondag een kort ritje en 's middags grondwerk. Erg gaaf.  Voor herhaling vatbaar, beter voor ons lijf.

***

 

 

Modder gehapt als nooit tevoren! De wasmachine zal er nog overuren van krijgen. 'T was weer heerlijk zo'n weekendje weg, er even lekker uit bij jullie met de hondjes, poezebeesten en de paardjes. Bedankt voor alles!!

***

Midden februari: nog een beetje winter, maar geen sneeuw, al een beetje lente, maar geen zon. Maar stoort dat om een fantastische dag te beleven: Neen! Alles om een perfecte paardrijdag te genieten, is hier te vinden: leuke paarden, prima uitleg, schitterende begeleiding en een prachtige omgeving en geen regen!

Wat prettig om eerst zelf de paarden te kuizen en op te zadelen, na een korte karakterschets. Rustig beginnen en dan knallende start van een eerste galop! Zalig gereden. Uren later moe, voldaan, uitstappend terug bij af. Dit doen we nog!! 

***

winter paardrijden december 2010Natuurlijk was het weer hartstikke leuk! Door de sneeuw gereden en daarna opwarmen bij de kachel. Ik vind wel dat we snel weer moeten komen, omdat het hier altijd heel gezellig is. Bedankt voor de fijne dagen.

 

Ik vond het echt heel leuk deze dagen met het rijden door de sneeuw en vier keer van paard gewisseld. Leuk man. Ik hoop dat we snel weer komen en verheug met dan weer op de kippetjes van Koen.

 

Ondanks het natte herfstweer toch heel lekker gereden. Pittige paardjes, pittige galopjes en toch hele brave paardjes. Super gewoon! En dan nadien de gezellige onderonsjes bij de warme kachel! Zeker voor herhaling vatbaar!

*** 

Twee donkere druilerige dagen in de Ardennen. Natte mist tussen de gekleurde bomen. Twee dagen heerlijk gereden midden in de natuur. Fijne paarden, lekker voorwaarts. Goed geslapen en gegeten.

*** 

Het was de eerste keer dat we hier hier waren en het was gewoon super! Hierbij willen we Carlos en Betty al terug reserveren voor volgend jaar. En ook meteen als ze op pensioen gaan! Toffe sfeer, toffe mensen en de spierpijn nemen we erbij. Tot volgend jaar!

***

We hebben weer een heerlijk weekend gehad dankzij jullie. Heerlijk gereden op Bronco en Pepper. Lekker weer, zoals altijd. Dank jullie wel voor de gastvrijheid en de lekkere ritjes.

***

Heerlijke ritjes met Falco en Bandit! Afgemat en uitgerust gaan we weer terug naar Den Haag. Bedankt voor het heerlijke weekend. Tot de volgende keer.

***

Hier een klein berichtje van de twee Vlaamse meisjes. Eerst en vooral .... Koen, oefen een heel jaar lang goed op Jungle Speed. Zodat je ons volgende keer wel eens kan verslaan. Wij hebben genoten van het uitrazen in galop, prachtige landschap, de heerlijke stukjes berg op en berg af, kortom van het hele western gebeuren (ook al was dat voor ons in het begin een hele aanpassing). Lekker eten, supere gastvrijheid, een goed bed, leuke paardjes en hondjes, Koen zijn flauwe mopjes, zorgden ervoor dat we ons hier echt thuis voelden en dat we misschien wel eens zouden kunnen terug komen.

***

Super bedankt voor het geweldige weekend! Voor Trudy inmiddels de vierde keer en zeker niet de laatste. Voor mij een hele bijzondere eerste keer, maar jullie komen niet meer van mij af. Deze 2 dagen waren sowieso al onvergetelijk, prachtige paarden, mooie natuur, veel geleerd, leuke sfeer. Kortom TOP! We gaan vannacht lekker dromen van Giulia, Ricardo, Pica en Catalan ..... Zeker weten tot volgend jaar.

***

Bedankt voor de gezellige en leuke week! Het waren mooie ritten, vooral de laatste was super! We komen zeker terug, om te beginnen de winter om te zien heo mooi het er hier uitziet met een dik pak sneeuw. En als dit ook zo goed bevalt, dan nemen we over een paar jaar de ranch over. We hebben veel van jullie geleerd, ook dankzij de geweldige paarden en de zeer goede training die ze van jullie hebben gehad.

Bibi, Babs en Borretje zijn geweldige honden. Bibi, de knuffel. Babs, die gezellig meegaat met de paarden. Borretje, de brompot die gek wordt van muizen of vogels, of misschien wel teekjes. En ook de kippen vallen best wel mee.